Bonaire 

Bonaire is onderdeel van Caribisch Nederland en is één van de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire, Curacao) die net ten Noorden van Venezuela liggen, in de Caribische zee. Bonaire is een prachtig eiland waar de natuur nog onbedorven is. De ontspannen sfeer gaat prima samen met de Bonaireaanse levensstijl, die veel culinaire, muzikale en culturele verrassingen biedt. Het klimaat is erg aangenaam met een vrij constante temperatuur van 28°C. Bonaire is bekend door haar schitterende onderwaterwereld, waar prima gedoken en gesnorkeld kan worden. Diverse watersporten, maar ook andere activiteiten worden aangeboden op het eiland. Door de constante wind die uit het Oosten waait, is Bonaire een echt zeil- en windsurfparadijs! Vele restaurants en bars zorgen voor een gezellig nachtleven dat voornamelijk buiten plaatsvindt, onder de sterren. Bonaire heeft een leidende rol in natuurbescherming - zowel onder als boven water - en is diverse keren als voorbeeld voor andere eilanden en landen gebruikt.

De naam “Bonaire”stamt waarschijnlijk af van een oud Indiaans voor dat “laag land” betekend en zowel het eiland Bonaire als het onbewoonde nabijgelegen Klein Bonaire zijn inderdaad relatief vlak. Het grootste deel van de zuidkant van Bonaire ligt minder van 2 meter boven zeeniveau. De hoogste heuvel op Bonaire – Brandaris in het Washington Slagbaai Nationaal Park – is 238 meter hoog. De bevoking telt ongeveer 15.000 inwoners.

Bonerianen behoren tot de vriendelijkste en meest taalvaardige volkeren in het Caribisch gebied, zeschakelen probleemloos over van hun moedertaal Papiamentu naar Engels, Nederlands en Spaans.

Wist u dat Bonaire beter bekend is als 'Diver's Paradise' en dat het de eerste plaats als 'Best Overall Dive Destionation' in Scuba Diving magazine's Readers' Choice Awards 2012 heeft gewonnen, en dat voor het 10e jaar achtereen? Verder kreeg Bonaire ook de eerste plaats in vijf andere Caribische/Atlantische categoriën: 'Best Marine Life', 'Best Macro Life', 'Best Shore Diving', 'Best Value' en 'Best Snorkeling'. Een tweede plaats werd toegekend aan Bonaire in drie Caribische/Atlantische categoriën: 'Overall Destination', 'Healthiest Marine Environment', and 'Best Visibility'.

Reisinformatie

Naar Bonaire vanuit Europa
KLM vliegt 6x per week en Arkefly 2x per week rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Bonaire.
Dagelijks vertrekken er meerdere vluchten van Amsterdam Schiphol Airport naar Curaçao van zowel KLM en Arkefly als Martinair. Vanaf Curacao is het eenvoudig mogelijk om naar Bonaire te vliegen (ongeveer 15 minuten). Dit kan met Divi Divi Air, Insel Air, Tiara Air en EZ Air. Deze luchtvaartmaatschappijen vliegen meerdere malen per dag tussen de eilanden. Het kan aantrekkelijk zijn om via Curaçao naar Bonaire te vliegen. Omdat er vaker op dit eiland gevlogen wordt, zijn tickets vaak aantrekkelijker geprijsd.

Vanuit Zuid-Amerika
Insel Air and Tiara Air vliegen van en naar Zuid-Amerika via Curacao of Aruba. Voor de complete routes en details kunt u contact opnemen met de vliegmaatschappijen die service bieden naar Bonaire.

Vanuit de Verenigde Staten
Continental Airlines biedt directe vluchten van Newark en Houston naar Bonaire. Delta Airlines vliegt rechtstreeks van Atlanta naar Bonaire en Insel Air verzorgt rechtstreekse vluchten van Miami naar Bonaire. Voor de complete routes en details kunt u contact opnemen met de vliegmaatschappijen die service bieden naar Bonaire.

Vanaf Curaçao
Vluchten van en naar Curaçao worden aangeboden door:
• Divi Divi Air
• Insel Air
• Tiara Air
• EZ Air

Activiteiten

Bonaire heeft veel te bieden. Van schitterende duik- en snorkellocaties (velen direct vanaf de kust toegankelijk), veel meer (water)sport, het bezoeken van culturele sites, het ontdekken van het fascinerend landschap tot het bezoeken van locale en internationale cafés, restaurants en winkels. Bonaire is een prachtige oase van rust zonder verkeerslichten, hoogbouw of files, met een vriendelijke, ontspannen sfeer en onbedorven natuur.
Er zijn op Bonaire een diversiteit aan activiteiten die u kunt ondernemen. Een kleine greep uit de mogelijkheden: duiken, snorkelen, windsurfen, kiteboarden, landzeilen, paardrijden, kajakken, zeilen, wandelen, fietsen/ mountainbiken, vogelspotten, dansen, zeil/boottrips, bootvissen, waveboarden, waterskien, grotten ontdekken, klimmen/abseilen etc. En uiteraard heerlijk ontspannen!
Daarnaast is er een diversiteit aan bezienswaardigheden waaronder: culturele sites zoals slavenhutten, historische architectuur, indiaanse muurschilderingen, Magazina di Rei, Bonaire Museum, zoutvlaktes, Lac Bay, Lac Cai, Gotomeer (flamingo kolonies), National Park Washington Slagbaai, ezelopvang, vlindertuin, Mangroven, Klein Bonaire, Seru Largu, Rincon (het oudste dorp van Bonaire) etc.

Scroll to top